What is up?

Vad är det som händer egentligen?

I helgen fyllde vår underbara Emma 26 år och det firande vi med en tjejkväll med Mary Key ansiktsbehandling (gör på dig själv) och spelet ”Hur fan visste du det?”. Det var trevligt men kändes lite jobbigt när jag inte ville köpa något efter partyt. Men det kanske blir en ögonbrynspenna lite längre fram.

Emma har hittat en jättetrevlig dekorationsnyhet, vattenpärlor, på Tinzimara här i Halmstad. De är puttesmå och sen växer de i vatten under ett dygn, om de krymper är det bara att vattna på lite vatten. De ska ha lång livslängd också. En förpackning kostar 59 kr och jag har inte ens använt hälften och ändå fick jag en del över efter att ha gjort detta:

Emma började för övrigt att arbeta hos oss 101001 och jag tycker att det känns jätteroligt! Trevligt med sällskap på tåget också fast jag inte är så pigg, varken när vi åker dit eller hem.

Det är dags att ta tag i träningen igen efter en liten svacka, jag ska köpa gymkort på Nautilus imorgon (blir det nog) Sen ska jag boka in en massa pass så att jag känner mig tvungen att gå dit.

En kväll gjorde vi en god sparrissoppa här hemma, här kommer bild och recept för den som är sugen!

6 portioner. Tid cirka 25 min.

500 g grön sparris
5 5 st schalottenlökar
5 5 dl vispgrädde
5 5 dl kycklingbuljong
1 1 dl vittvin
salt
peppar

Gör så här:

1. Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.

2. Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.

3. Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.

4. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.

Puss & Kram Tina

2 reaktioner på ”What is up?”

  1. Hej gumman,så fint.Men såna har jag redan sett,hos Jim o Pilla.Hon hade köpt det på en marknad.Puss

Kommentarer inaktiverade.